divendres, 25 de febrer del 2011

El Regal classificat com a primer de grup

Maccabi de Tel Aviv i Regal Barça s'enfrontaven ahir en el partit de la jornada, que podia decidir que seria primer de grup.
El Barça depenia de si mateix gràcies a l'avantatge de 10 punts en el partit d'anada, es podia permetre una derrota que no fos més gran d'aquest avantatge per acabar assolint l'objectiu de quedar primer de grup que permet jugar els dos primers partits i un hipotètic cinquè també a casa.
L'afició del Maccabi és una de les millors aficions de l'Eurolliga, sempre fa que hi hagi un ambient espectacular i acovardeixi l'equip rival, i en aquest partit no va ser una excepció.
Gràcies a aquest ambient hostil, el Maccabi va sortir molt fort i concentrat, al contrari que els blaugranes. De seguida es van posar deu punts a dalt, que ho van saber mantenir durant tota la primera meitat. Gràcies a Morris amb 8 punts i dos triples claus, el Regal Barça va mantenir l'equip en el partit.
Un Juan Carlos Navarro desaparegut va calentar el canell a l'inici de la segona part, els seus triples van alentar als blaugrana que van aconseguir l'empat a 54 un minut abans del final del tercer quart, però dos triples de Pargo (19 punts en total, igual que Morris) posaven el 60-54.
El principi del tercer quart va ser espectacular, amb tres triples seguits del Regal que es posaven per davant en el marcador per primer cop en el partit, 62-63, i a partir d'aquest moment tornar a posar-se per sota. Un gran Sofocles, mantenia l'equip israelita en el partit gràcies als tirs lliures. A falta de 3 segons, Lorbek tenia dos tirs lliures amb un punt d'avantatge. El primer va anar dins, i el segon el va tirar a fallar perquè no poguessin demanar temps mort i sacar de mig camp, però una falta absurda de Allan Anderson, la cinquena i que per tant l'eliminava, feia anar als tirs lliures al Maccabi, que empatava el partit a falta d'un segon. L'última pilota se la va jugar Navarro, però aquest cop amb desencert.
S'arribava a la pròrroga. Semblava que el Barça sortiria malament degut a que tenien el partit guanyat, però un bon Fran Vazquez amb dos grans llançament i una safata de Navarro posava el Barça 5 punts amunt a falta de 3 minuts. Les cinc faltes de tres jugadors essencials del Maccabi feien que el Barça es distanciés a través dels tirs lliures i aconseguís un avantatge de 8 punts amb un triple de Ingles. Fins el final del partit van aconseguir mantenir aquests punts fins el marcador final de 85-92.

Maccabi Tel Aviv (24+15+21+13+12): Pargo (19), Perkins (12), Eidson (13), Eliyahu (12), Schortsanitis (16) -cinco inicial- Blu (5), Hendrix (4), Pnini (2), Macvan (2) y Burstein (-).

Regal Barcelona (16+14+24+19+19): Ricky Rubio (6), Navarro (17), Anderson (14), Lorbek (8), Perovic (4) -cinco inicial-, N'Dong (6), Morris (19), Fran Vázquez (6), Lakovic (-), Sada (2), Grimau (-) e Ingles (10).