dijous, 24 de febrer del 2011

Quan la promesa es fa realitat, Xavi Rabaseda

Xavier Rabaseda Bertran és un jugador de bàsquet que ocupa la posició d'aler. Va néixer el 24 de febrer de 1989, a Ripoll, Girona. Actualment juga al en qualitat de cedit al Basquet Fuenlabrada de la lliga ACB.

El 2009, un jove talent de la cantera blaugrana debutava en un partit de ACB contra el Bruesa. Amb tant sols 19 anys, Xavi Pascual va voler donar-li la oportunitat a aquest noi en un partit en que el marcador ja estava decidit a favor de l'equip blaugrana. Tot i que va començar amb molts de nervis, Rabaseda va aconseguir anotar amb una esmaixada els seus primers punts com a jugador ACB.

Després de la primera actuació, Rabaseda va anar convocat durant quasi tota la temporada sense disposar de quasi minuts, jugant tant sols 4 partits. "Xixi" Creus, director tècnic de la secció de bàsquet de l'euip blaugrana va trobar la sortida perquè aquest jugador tingués més minuts i que en un equip amb grans jugadors com els del Barça on s'hagués estancat. La solució va ser el Club Basquet Fuenlabrada, que va apostar fort per la seva cessió aquest estiu.

Rabaseda arriba a un equip nou per ell, un equip amb ganes de fer-ho bé i amb ambició per pujar galons dins la lliga. Una lesió de l'aler titular Lubos Barton, va fer que en Xavi agafés més protagonisme, i va començar a demostrar la confiança que li havien donat amb una actuació estel·lar en la jornada 3 de lliga, contra un rival tant difícil com és l'Unicaja. Aquell partit, en Xavi va passar per sobre (literalment) dels jugadors malaguenys, amb 22 punts i grans esmaixades. Durant moltes jornades, Rabaseda i el Fuenlabrada van saber mantenir el gran nivell mostrat durant les primeres jornades, mostrant-se com l'equip revelació de la temporada junt amb Blancos de Rueda, anant quarts a falta de 5 jornades per la Copa del Rey. Possiblement per les ànsies de jugar al torneig del KO, i un calendari difícil, van fer que el Fuenlabrada no es pogués classificar, evitant així el debut en copa del jugador ripollenc.

Tot i que ha baixat les estadístiques de principi de temporada, els números actuals de Xavi Rabaseda són molt bons per tenir tant sols 21 anys i ser el seu primer any en la ACB. Actualment, en Xavi promitja 9,1 punts en 21 minuts per partit, superant els 10 de valoració per jornada, i amb bon percentatge des de la línia de 3 punts, voltant el 37% d'efectivitat.

Esperem que continuï creixent com a jugador i el Barça exerceixi el seu dret a recuperar el jugador a finals de temporada, que pot ser un dels grans jugadors del Barça en un futur no molt llunyà.

Properament a promeses: Els germans Dedovic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada