dilluns, 28 de febrer del 2011

el Regal Barça es consolida com a líder de la ACB

Bon cap de setmana que han viscut els culés, que tant en basquet com en futbol, han vist com el seu màxim rival i perseguidor han deixat de guanyar punts ens els seus respectius partits.

El dissabte el Regal rebia a un Caja Laboral amb ganes de revenja després de l'eliminació copera a mans dels culés. Era el partit de la jornada, i el Barça arribava cansat física i mentalment al partit després del gran esforç de dijous fet a Tel Aviv.

El Caja Laboral va sortir molt concentrat, amb un bon Barac tant en atac com en defensa per posar un parcial de 4 a 8 als primers 3 minuts, però dos triples consecutius de Navarro feien dissipar els dubtes dels blaugranes i començar a liderar el partit. Els bascos van aguantar fins a la meitat del partit amb una gran direcció de Marcelinho Huertas, que feia posar als vitorians 4 punts a dalt en el marcador. La primera meitat, però, va acabar amb una cistella impossible sense angle de Víctor Sada, que posava el 40-38.

A partir d'aquest moment, Sada i Ricky es posen les piles en la defensa a Huertas, i continuen pressionant fort perquè el seu principal canoner, San Emeterio, continués desaparegut. Una sortida fulgurant amb Navarro, Morris i Anderson com a principals protagonistes posava al Regal 10 punts amunt al marcador, però Barac, el millor del partit, tornava a posar al Caja a tant sols 4 punts. Arribavem al final del 3r quart amb un 61 a 54 amb un triple final de Joe Ingles.
Una lesió inoportuna, una bona defensa de Ndong a Barac, i tres triples consecutius de Jaka Lakovic van obrir escletxa al marcador i començava un recital de alley hoops i triples que van fer aixecar al Palau.
El resultat final va ser de 89 a 66.

89 - Regal Barcelona (21+19+21+28): Ricky Rubio (-), Navarro (25), Anderson (11), Morris (15); Perovic (6) -cinco inicial-, Sada (2), Lorbek (6), Ingles (6), Lakovic (12), N' Dong (4), Vázquez (2) y Grimau (-).

66- Caja Laboral (19+19+16+12): Marcelinho Huertas (18), Logan (-), San Emeterio (-), Teletovic (8), Barac (20) -cinco inicial-, Batista (7), Oleson (5), Pau Ribas (8) y Saw (-).

D'altra banda, el bàsquet català va sofrir una deballada el dia següent amb les derrotes del DKV Joventut i l'Assignia Manresa.
Els verd-i-negres després de perdre tres partits consecutius a casa, volia demostrar que el mal moment que passa per culpa de les lesions era tant sols un miratge, i volia dedicar-li a l'afició una victòria contra el Bilbao Basket.

El partit es posava de cara per els verd-i-negres degut a l'exclusió de Àlex Mumbrú en la finalització del primer quart amb que s'arribava amb un marcador de 22 a 12 amb un gran Hosley. A l'inici del segon quart els badalonins es posaven 17 punts amunt, però dos triples consecutius del Bilbao els donaven esperances per una possible remontada. La relaxació del Joventut va portar a un parcial de 9 a 26 que feia igualar el marcador a la mitja part.

En el tercer quart es van poder veure nervis i sense idees clares a l'atac, acabant amb un 50-53 a favor dels bilbains. Russell Robinson pel Joventut i Janis Blums del Bilbao portaven el ritme a l'atac en el quart i últim quart.
A falta d'un minut i mig arribaven els dos equips amb el resultat de 69 a 73 després de dos triples de Jackson (Bilbao). Amb 71 a 73, Jordi Trias va perdre una pilota que va condemnar l'equip local a la quarta derrota consecutiva a casa (76-80)

76 - DKV Joventut (22+16+12+26): Robinson (13), Pere Tomás (7), Hosley (14), Trias (9), McDonald (17) -cinco inicial-, Flis (7), Franch (5) y Jelinek (4).

80 - Bizkaia Bilbao Basket (12+26+15+27): Jackson (20), Warren (11), Mumbrú (2), Banic (10), Mavroeidis (4) -cinco inicial-, Hernández-Sonseca (-), Hervelle (3), Vasileiadis (9), Fisher (2) y Blums (19).

L'Assignia Manresa jugava en l'últim partit de la jornada contra el Lagun Aro, un rival també de la part baixa que donava molta importància a una possible victòria dels manresans.

El partit va mantenir un guió gairebé inalterable durant els 30 primers minuts, amb molta igualtat però amb domini en el marcador d'un conjunt català liderat per Uros Slokar, que va minimitzar l'aportació de l'home més valuós dels locals, Andy Panko.
L'Assignia Manresa va estar a punt de trencar el partit en el segon temps, quan es va escapar 38-45 gràcies a les accions de San Miguel i Montañez.
En la segona part el Lagun Aro va tancar el rebot defensiu, va empatar el xoc a 57 i va protagonitzar una reacció espectacular que el va portar fins a un 76-66 a dos minuts per al final, el que li va permetre gestionar els instants darrers amb tranquilitat i gaudir del seu segon triomf consecutiu en el seu feu.

Encara que els catalans van manar a l'electrònic durant molts minuts, el Lagun Aro va treure tot el seu potencial en aquest últim quart per acabar emportant-se el triomf en unpartit dur i intens (81-70).

81 - Lagun Aro GBC (18+15+22+26): Uriz (6), Baron (18), Panko (18), Doblas (10), Tskichshvili (2)- cinco inicial- Miralles (8), Lasa, Salgado (13), Kone (4), Alfonso Sánchez, Lorbek (2).

70 - Assignia Manresa (19+17+21+23): Llorca (6), Grimau (9). Lewis (4), Slokar (16), San Miguel (12) -cinco inicial-, Baptist, Montañez (11), Gladyr (7), Daniel López, Majstorovic (5), Oriola.