diumenge, 8 de maig del 2011

Campionaikos

El Panathinaikos ha aixecat la seva sisena Eurolliga en 16 anys en una nova exhibició de poder (70-78): defensa asfixiant, contundència interior, gran Diamantidis, punts exteriors i un geni anomenat Obradovic a la banqueta.

Amb un ambient espectacular al Sant Jordi, el parti ha començat amb el Panathinaikos colpejant primer, no tant en els punts sinó obligant Blatt a assentar a la banqueta per dues faltes a Schortsanitis i a Hendrix. Els grecs eren molt superiors en el joc interior i Diamantidis aprofitava els pick’&’rolls per assistir als seus pivots i donar el primer bon avantatge 15-22.

El Maccabi estava trobant en Eidson la fórmula per salvar els mobles al descans (30-33). 12 punts de l'escorta americà han anivellat la balança i sobretot, ajudar a compensar una estadística aclaparadora. I és que a part de les 3 cistelles de dos Eidson, el Maccabi només en va anotar una altra (4 de 21 en tirs de dos contra el 14 de 21 del Panathinaikos). Els triples per sort pels israelians si que els hi entraven i amb un 6 de 13.
A la primera meitat s’han trobat a faltar a dos jugadors, especialment a Pargo (2 punts) i Schortsanitis (0), però una gran acció de Pargo li donava la cistella feta al grec i posava al Maccabi per davant després de molts minuts (36-35) però patiria un revés amb la tercera falta de Eidson i Schortsanitis.

Dos triples seguits de Sato i un altre de Nicholas canviava la dinàmica del xoc; 39-46 (m.27 ). El Maccabi estava 'grogui' i els grecs, crescuts. En aquestes, Calathes aprofitava un servei de fons de l’equip rival per anotar una cistella fàcil (com la de divendres del mateix Maccabi). Fotsis el seguia amb una esmaixada poderosa que elevava l'avantatge grec a 11 a 11 minuts del final.

Una bona sortida del Maccabi i la contrarestada del Panathinaikos amb un triple i un contraatac deixaven el marcador en 47-59, al minut 33.

l Maccabi ha aconseguit reduir a 10 el seu desavantatge al fil dels 5 minuts (51-61) i un 2 +1 de Eliyahu aixecava a la gegantina marea groga dels seus seients: 56-63 a 4:20. Eliyahu que no havia aparegut en tota la Final Four, va agafar les regnes amb cinc punts seguits per donar opcions als seus: 64-69 a falta d’un minut pel final. La novena assistència de Diamantidis per cistella de Batiste i la sisena pèrdua del desencertat Pargo han frenat en sec la remuntada, per molt que els de Blatt arribessin a posar-se a quatre sense temps a 19 segons. Batiste no ha errat els seus dos tirs lliures i la final ha quedat sentenciada.