diumenge, 1 de maig del 2011

Derrota perillosa del Manresa per la permanència

L'Assignia Manresa tenia una oportunitat única de assegurar-se la permanència, depenent d'ell mateix en el partit contra el Menorca Bàsquet, últim classificat de la lliga ACB. Però el Menorca Bàsquet va aconseguir el triomf per 71 a 65 que li permet seguir amb vida a l'ACB i alhora complicar-li a l'equip de Ponsarnau, que ha pogut segellar avui la permanència.

El Manresa va arrencar amb un parcial de 0-10 que va obligar a Olmos a aturar el partit molt aviat. L'equip de Ponsarnau, emparat en una gran direcció de Sant Miquel i amb un Slokar fent molt de mal al pal baix, va prendre d'entrada un avantatge considerable (4-12). Dos triples consecutius de Radenovic i Limonad i la intensitat enrere generar un parcial de 10-0 que va igualar la cita. Tot i que Majstorovic havia aparegut, el Menorca Bàsquet va arribar a temps per igualar el període (18-18, primer quart).

Un parcial de sortida de 7-0 va disparar el Menorca,mentre Slokar estava a la banqueta carregat de faltes (25-18). La direcció de Limonad i la força de Otegui va lligar de mans a l'Assignia Manresa, que havia perdut la brúixola en atac. L'equip d'Olmos dominava el rebot en els dos taulers i les pèrdues d'Alzamora van acabar per trasbalsar als manresans, que es van quedar en 7 punts en el segon quart (34-25).

Els visitants van millorar gràcies al seu perímetre i els triples de San Miguel i Grimau el van acostar a la meitat del tercer període (36-34). Però un parcial de 7-0 del Menorca després d'un triple de llimonada i dues cistelles de Victor van tornar a obrir forat (43-34). Una antiesportiva a Slokar amb 48-38 amenaçava amb trencar el partit, però Montañez amb 7 punts consecutius va mantenint l'Assignia en el partit tot i el triple sobre la botzina de Caio Torres (56-45).

Un triple de Diego Sánchez va ampliar la distància, però tres jugades de 2 +1 de l'Assignia Manresa (dues de Montañez i una Slokar) van posar el 61-54 a 6 minuts pel final .L'equip de Ponsarnau seguia viu gràcies a Montañez i els percentatges de tir exterior del Menorca es van desplomar, de manera que el partit anava cap a un final a cara o creu. Slokar i San Miguel van apropar als manresans (62-59 a 3'28'') i als illencs els va entrar la por. Fins que una antiesportiva de Gladyr a Otegui a 1'29''per a la conclusió va permetre que l'equip de Olmos tanqués el partit (71-65).

A falta de 2 jornades el Manresa ocupa la 15ena posició de la classificació empatat amb el Meridiano Alicante que és 16è pel bàsquet "average" favorable als manresans. Per sota queda el CBGranada i el Menorca Bàsquet amb dues victòries menys.
En l'última jornada els Manresans han de jugar contra el Power Electronics Valencia que es juga la 3ra plaça i que podria complicar la permanència a favor dels alacantins que tenen un partit difícil aquesta setmana contra un Regal Barça que no es juga res. Esperem que els blaugranes facin gala del club el qual representen i surtin a guanyar.

Tot això en una jornada on la Penya ha perdut a casa del Cai Zaragoza per 91 a 74 i matemàticament diu adéu als Play-off.

2 comentaris:

  1. La Penya necessita un rentat d'imatge urgent.
    Si per mi fos jugaria 40 min amb jugadors del planter i només amb McDonald.
    Els altres tots dfora.
    Pel que fa al Manresa, aquest any no baixarà, ja que el Granda ja es equip de LEB i el Menorca està a una jornada de baixar, i encara a de jugar contra el Madrid i Bilbao crec.
    Salut!

    ResponElimina
  2. El Manresa arrossega la seva mala arrancada en la lliga. El 0-6 amb el que va començar és molt estrany, acostumen a començar molt forts per tenir coixí.

    però es salvaran segur, dubto molt que el Menorca guanyi el que li queda.

    ResponElimina