dilluns, 18 d’abril del 2011

El Barça guanya però no dona bones sencacions

El Regal FC Barcelona ha trencat la seva mala ratxa imposant-se amb contundència a un Blancs de Rueda Valladolid que poc va poder fer davant la intensitat defensiva del seu rival (77-53). A més, amb aquest triomf barcelonista i l'ensopegada del Reial Madrid ahir a Saragossa, el Regal Barça torna a gaudir d'una victòria i la diferència de punts a la part alta de la taula.

El Regal FC Barcelona no va deixar dubte des de l'inici del partit que volia acabar per la via ràpida amb setmanes acumulant derrotes i posant en escac, fins i tot, el liderat a l'ACB. Davant el Blancs de Rueda Valladolid, va aparèixer la millor versió defensiva del conjunt blaugrana, combinada amb la velocitat en atac i un joc ofensiu intens.
Ràpidament els blaugranes van començar a fer més gran les diferències en el marcador, producte també de l'encert en la llarga distància, en la qual Ricky Rubio i Erazem Lorbek van estar encertats en els primers minuts (12-4).

Al Blancs de Roda Valladolid, el joc simple amb què s'apliquen els castellans no els va donar resposta per detenir un Regal Barça que a excepció del rebot ofensiu era superior en totes les facetes fins unir en una còmode 21-8, després d'un triple de Lakovic, encara Sada en l'última jugada del primer quart va tornar a anotar des de la llarga distància (24-13).

En l'arrencada del segon quart, el Blancs de Rueda Valladolid va realitzar una tímida reacció amb un parcial de 0-5 (26-18), fet anecdòtic, ja que amb Navarro a la pista després de dues setmanes lesionat els barcelonistes van quallar els seus millors moments, amb una resposta contundent de 12-0 (38-18), finalitzada amb un 2 +1 de Lorbek, després del qual es va arribar a la màxima del partit fins aleshores, de vint punts.
Robinson va trobar l'encert momentani que li havia estat esquiu el seu equip i amb dues cistelles, més una altra de Dumas, va possibilitar que el marcador no s'estira encara més (41-24).

Obtinguda aquesta renda còmoda, per al Regal FC Barcelona el tercer quart va ser un camp per experimentar fins i tot amb frivolitats, on els jugadors de Xavi Pascual, excepte en un 2-7 (50-31) que el va obligar a demanar un temps mort, van jugar a plaer i sense cap pressió.

En l'últim quart, el Regal Barça va arribar a establir màximes de 27 punts (67-40 i 69-42), ja en un partit trencat, sense defenses, encara que amb uns jugadors del Blancs de Rueda Valladolid que van jugar instants molt intensos tot de l'abismal diferència en el marcador. Malgrat això, el conjunt val · lisoletà segueix un any més sense guanyar al Palau Blaugrana a la Lliga regular.