dilluns, 28 de març del 2011

Continuen els finals d'infart

Si en el futbol han obligat a tenir desfibriladors als estadis, si es continua en aquest nivell poc tardarem a veure'n uns quants a les pistes de basquetbol. Si era dimarts i dijous amb els partits d'Eurolliga del Regal Barça i Caja Laboral ja es van tenir finals d'infart, els clubs ACB s'han posat d'acord per continuar amb aquests finals èpics, i han estat tres partits els que s'han decidit en l'última jugada aquest cap de setmana.

Assignia Manresa i Regal Barça s'enfrontaven en el que era el duel català de la jornada. Xavi Pascual va voler reservar forces dels seus jugadors titulars com ara Navarro que no va disputar ni un minut de joc. El partit va començar molt bé pels manresans, però quan el Barça va despertar va exhibir-li un parcial de 8 a 28 entre els dos primers quarts que semblava donar per derrotar a un Assignia sense defensa. Un bon Gladyr va ser l'artífex de la remuntada dels manresans als minuts finals de la primera part amb un parcial de 13-0 que deixava el marcador en  39 a 47 al descans.
El Regal va mantenir els locals quasi tota la segona part a 10 punts menys els minuts finals, on el Manresa va retallar distàncies posant emoció al partit, però la qualitat blaugrana i la seva profunditat de banqueta van acabar amb les ganes dels manresans. (64-72)

DKV Joventut i Meridiano Alicante van disputar un partit molt obert que es va acabar emportant l'equip badaloní a l'últim segon de partit. Va ser un partit molt igualat on va destacar un gran Pere Tomàs al segon quart (33 de valoració al final del partit) i David Jelinek que amb 17 punts es va carregar l'equip a les espatlles als minuts finals. Al descans s'arribava amb un marcador de 40-34 a favor dels badalonins que van saber mantenir fins els minuts finals del tercer quart on l'Alicante va capgirar el marcador fruit de les moltes pèrdues de pilota del Joventut. Un parcial de 0 a 8 posava el partit coll avall pel Joventut, però un altre parcial de 6-0 del Joventut en l'últim minut posava per davant als catalans. Russell Robinson va anotar la safata a falta d'un segon pel final que els alacantins no van saber tornar en l'última posessió.

Els altres finals d'infart els van protagonitzar Real Madrid i Caja Laboral. Els primers van patir més del necessari contra el Gran Canaria 2014 que va tenir l'última possessió per guanyar el matx, però els àrbitres no van saber veure una clara falta de Felipe Reyes en la penetració de Nelson.(74-73)
Caja Laboral defensava el que tenia que ser l'últim atac del partit. Ciorciari va anotar per mi la millor cistella de la jornada a falta de 2,3 segons que posava als menorquins dos punts a dalt, però un triplàs de Mirza Teletovic va donar la victòria a l'últim segon als bascos. Aquesta derrota fa enfonsar encara més al Menorca a la cua de la classificació en un partit que per les ganes que hi van posar es tenien que haver endut.