dijous, 10 de març del 2011

Ricky Rubio el nou cas Fran Vázquez?

Aquests últims dies hem pogut llegir que Dallas Mavericks estaria interessat en el traspàs dels drets NBA del jugador, actualment pertanyents a Minnesotta Timberwolves, i l'interès d'un jugador com Kevin Love, que en una entrevista exposava les ganes que tenia que vingués: "Estem desitjant que vingui. Segur que tindrà un gran impacte a l'equip i en la lliga. Crec que serà una peça clau en el futur de la franquicia".


Ricky fa dues temporades va ser escollit el cinquè de la llista del Draft de la NBA. Possiblement degut al seu elevat preu de cost per fitxar-lo, va ser escollit molt per sota del que s'esperava. Ricky veia a Minnesota com un equip dèbil, i que les seves possibilitats allà podien acabar, ja que tant sols tenia 18 anys. És la segona temporada al Barça, i l'acord del seu contracte el deixa marxar pagant una clàusula cada vegada inferior. Actualment, Minnesotta és últim de la seva conferència tot i tenir en el seu equip el ja esmentat Kevin Love, i crec que seria una bona oportunitat per ell de marxar ja que es construiria un equip en base a ells dos, i pujarien molt les possibilitats d'aquest jugador.

Ricky té un carisma excepcional a EUA tot i ser un jugador que encara no ha jugat a la NBA, però cada any que passa perd oportunitats d'arribar a aquesta lliga. Quan Ricky jugava a la Penya, demostrava cada setmana ser el millor base de la categoria, era un jugador màgic, es divertia jugant a bàsquet i així ho demostrava, jugant amb la bola com si ho estigués fent al pati de casa. Aquesta virtut era perfecte per atraure al públic de la NBA, però quan arriba al Barça, sap que perdrà minuts degut als altres dos bons bases que hi ha.
Al finalitzar la temporada, el Regal Barça guanya la Eurolliga i la Copa, amb un bon Ricky, però que cada dia que passava se'l veia més estancat. Aquesta temporada Ricky no està fent bons números, a part que ha baixat les seves estadístiques considerablement, baixant dels quasi 16 de valoració la temporada 2009/10 a fer-ne tant sols 10, amb un desastrós percentatge de tir. Ricky Rubio no és un base anotador, això ho sap tothom, però si hauria de demostrar la seva confiança en si mateix en varis moments delicats del partit, ja que podem dir que el Barça perd un atacant (en base a llançament) quan ell està jugant. Sense voler desprestigiar als altres dos bases, aquest any Victor Sada li està passant la mà per la cara, cada dia jugant millor i tenint més minuts. Jaka Lakovic en el seu cas, aprofita també els pocs minuts que té per fer bones estadístiques i carregar-se l'equip a les espatlles en els moments importants dels partits.
Quan veig aquest jugador, em ve al cap la imatge de Fran Vázquez, un jugador que va ser seleccionat al Draft de 2006 per Orlando, quan encara jugava a l'Akasvayu Girona, i va passar el mateix cas de Ricky, va fitxar pel Barça on cada any hi havien rumors de la seva marxa. Al cap de 4 anys al club ha perdut quasi totes les possibilitats tant d'anar a la NBA com fins i tot dins l'equip, on ja ha perdut molts galons.

Ricky ja cal que t'espavilis si no vols deixar passar el tren de la teva vida.

5 comentaris:

  1. El primer que ha de fer es tenir-ho molt clar. Saber que passarà de jugar en un equip capdavanter a estar en un de força dolent (comparat amb la resta dels NBA) que no guanyarà ni a la de 3. I en el que a sobre, és molt possible que no jugui tant com voldria. ¿Que potser té després la possibilitat de progressar? Sí. Però també pot perdre un any de la seva vida en quelcom sense futur. Tot es qüestió de que n'estigui convençut. Qualitats en té.

    ResponElimina
  2. Hola
    Bon blog :)
    Ricky ha de donar un pas endavant. S'ha de saber important, aquí o a la NBA. Té bones condicions però sembla una mica feble psicològicament
    salutacions

    ResponElimina
  3. A Ricky le quiere con las manos abiertas. Allí tienen menos dudas en su juego que las que hay aquí desde que no juega con la soltuta de su época en la Penya.

    Muy buen blog, te seguiré a partir de ahora.

    ResponElimina
  4. Avere, anem per parts. Jo com a seguidor d'aquest esport i minimament entès crec que el gran error de Rick Rubio va ser canviar el Joventut pel Barça.
    El motiu es que a la Penya jugava sense pressió, ja que si feia algun error o no li sortia alguna cosa sabia que ningú li diria res.
    Allí progressava partir rere partit, també cal dir que tenia un jugador al costat com Rudy, que facilitava molt les coses.

    El segon error per mi va ser no anar a la NBA. Era un Top 5, un equip s'arrisca per tu i et tria per la seva plantilla.
    Ricky hagués anat a un equip on hagués pogut jugar perfectament 25-30 minuts per partit, ja que li van dir que seria base titular sense cap dubte. En un equip que actualment porta 16-50, hi ha alguna pressió? La resposta es clara no.
    Allí hagués aprés tot lo que necessita de la millor lliga del mon, i hagués evolucionat moltíssim. Ja que podia haver provat coses sense cap mena de problema.

    Pel be del bàsquet espero que vagi a la NBA, però te que ser llest amb lo del Lookout...

    Et recomano que miris el reportage que vaig fer jo sobre ell: http://basquetadictos.blogspot.com/2011/01/ricky-rubio-se-termino-el-progreso.html

    T'agrego als meus favorits ;)
    Salut!

    ResponElimina
  5. Ricky a no ser que faci un final de temporada espectacular, no se pas si anirà a la NBA. Clar que també pot passar que si no marxa aquest any no marxi mai.

    Per mi està clar: que es quedi molts i molts anys a Barcelona. Potser no sembla ara aquell crack Mundial que apuntava, però té 20 anys i no se qui trobariem al mercat molt millor que ell.

    T'he enllaçat des del meu blog, si vols enllaça'm tu també.

    Salutacions,
    Edu

    ResponElimina