dimecres, 23 de març del 2011

Ple al 4

Cap de setmana molt bo pel bàsquet català que ha seguit amb la important victòria del Regal Barça ahir en l'Eurolliga.
[foto de la noticia]
Regal Barça rebia a l'Asefa Estudiantes, un dels pocs equips que havia aconseguit guanyar a l'equip blaugrana aquesta temporada. Un gran inici va permetre al Barça resoldre el partit aviat i reservar forces pel partit d'ahir nit. A la mitja part Estudiantes tant sols havia pogut fer 12 punts al primer quart amb una gran defensa i també un molt bon atac del conjunt entrenat per Xavi Pascual. El segon quart l'Asefa va aconseguir retallar una mica la diferència, però va ser un miratge ja que la segona part el Barça va tornar a sortir amb força en defensa que només va rebre 16 punts en la 2na part. Resultat final: Regal 73 Asefa 53.

L'Assignia Manresa va aconseguir un valuós triomf a Granada que li fa fer un pas de gegant en la seva lluita per la permanència. L'equip granadí va dominar bona part del partit i fins va tenir set punts de renda en el quart final però no va poder superar la seva pròpia ansietat i es va trobar amb un quadre manresà, liderat per un superb Uros Slokar (23 punts, 10 rebots i 32 de valoració) i un bon Grimau (13 punts) que va estar molt més tranquil en l'ajustat final de xoc amb un marcador de 74 a 80. Amb aquest resultat l'Assignia es posa a quatre derrotes de les places de descens.

DKV Joventut va aconseguir també una victòria important contra el Lagun Aro que l'acosta a les places europees. Els badalonins, jugant amb tant sols 8 homes va estar quasi tot el partit per sota del seu rival, arribant a estar 14 punts abaix, però no van rendir-se en cap moment i gràcies a un magnífic final del 3r quart amb 3 triples van acostar-se al marcador. En un final molt estrany, quan semblava que Lagun Aro tenia el partit guanyat després d'un tir precipitat de Robinson, el rebot ofensiu els va donar l'última possessió, que va acabar amb una esmaixada d'un McDonald bastant espès a falta de 3 segons pel final. Javi Salgado, el millor del partit, va relliscar en mal moment perdent la pilota i entregant la victòria a un lluitador Joventut.

Pel que fa els partits d'ahir, s'obria el primer partit d'enfrontaments directes de l'Eurolliga. En un partit molt igualat i amb un final no apte per cardíacs, el Regal va aconseguir la primera victòria. Una antiesportiva de Sada va provocar que Panathinaikos tingués l'última possessió, però un brutal Diamantidis no va aconseguir el triple que hagués donat la victòria al equip grec (83-82).
Caja Laboral i Reial Madrid també van aconseguir la seva primera victòria contra el Maccabi i Power Electronics Valencia. Els equips locals tot i tenir certs moments no gaire bons, van controlar el partit de principi a fi i sense patir massa al final del matx. (76-70 pels bascos i 71-65 pels madrilenys).
L'altre partit de la jornada era el Olympiakos contra el Montepaschi. En una primera part sorprenent, els locals amb una gran defensa, va deixar a Montepaschi amb tant sols 9 punts, record negatiu de l'Eurolliga.  La diferència entre el nivell d'un equip i l'altre va ser enorme i no sembla que Montespaschi sigui capaç de poder reaccionar després d'un cop moral com aquest (89-41).