dimecres, 30 de març del 2011

Guanyar o guanyar

Panathinaikos i Regal Barça van protagonitzar ahir un altre partit d'infart que es va acabar emportant l'equip grec. Ara l'equip blaugrana ja no té marge d'error i ha de guanyar el partit de demà per provocar el 5è partit a Barcelona.
El partit va començar molt bé pels atenencs que de seguida es van posar amb un avantatge de 7 punts que van ser revocats per una gran defensa del Barça, però quan podien aprofitar per posar-se per davant no van saber atacar i els grecs van tornar a marxar en el marcador.
El partit es preveia que es guanyaria des de la defensa, però a partir del segon quart, tot i que els dos equips estaven agressius a baix, cada atac es convertia en cistella. El Regal no es posava per davant degut a alguns desencerts a l'hora d'atacar i que semblava que no anaven forts a les pilotes mortes i crec que aquest va ser el motiu de la derrota final dels catalans.
Navarro tant sols va llençar un tir en tota la primera part i en la segona va sortir molt revolucionat, buscant en tot moment llançaments i intervenir en el partit, però la defensa de Calathes i l'intimidació de Batiste ho van impedir.
El partit es va decidir al final amb continuats tirs lliures a cada costat de la pista. Una errada de Fran Vázquez en una cistella que semblava fàcil pel gallec i una distracció de Anderson que encara no sabem perquè no va llençar de tres punts quan faltaven segons i anàvem perdent. Aquests errors incomprensibles són els petits detalls que fan que en finals ajustats o en partits complicats el Regal acabi perdent, i és que sembla que no posin tot el que podrien donar:
- Primer de tot: N'dong, un jugadoràs però que amb l'alçada i el salt que té no esmaixa ni a la de tres i es deixen de fer cistelles fàcils per no fer-ho. 
- Segon: les pilotes mortes que sembla que no volem agafar-les, una en l'última jugada de la primera part, que una bona defensa fa que recuperem la pilota però quedi al mig de dos jugadors i la tornin a recuperar perquè els dos es queden mirant, o les pilotes que van per terra i veus a jugadors com Batiste llençant-s'hi i els blaugranes mirant, sembla que no tinguem sang a les venes, collons!
- Tercer els  rebots que no es posen d'acord entre ells i s'escapen de les mans. 
- Quart: on és Lorbek? Porta tota l'eliminatòria desaparegut, ahir 1 punt i 1 rebot. Xavi l'ha de despertar perquè és el típic jugador que pot fer-te guanyar la eliminatòria. 
- Cinquè: Xavi Pascual va dur a terme una defensa en zona molt oberta que fins que no es van entonar jugadors com Fotsis i Diamantidis, van funcionar a la perfecció, però degut a indecisions d'alguns jugadors que semblaven fer zona quan s'estava fent una individual deixaven els jugadors grecs sols en el llançament de tres. 
- Sisè: no pot ser que el jugador que agafa més rebots en aquest equip sigui el base! (Ricky amb 4)
- Setè:  Penosa estadística de llançaments de tir lliure.
Totes aquestes errades fan perdre un partit que el Barça podia haver guanyat perfectament, i on l'infern grec, tant temut, va semblar més aviat la porta de Sant Pere. Tenim una última oportunitat per demostrar que continuem sent el millor equip d'Europa i no es pot desaprofitar. 

M'agradaria fer un petit incís sobre el comportament arbitral i sobre Ricky Rubio. Dels primers millor no comentar casi res, els fets parlen per si sols, i si vau poder mirar el partit sabeu a que em refereixo, completament LAMENTABLE l'arbitratge europeu pitant descaradament en contra el conjunt blaugrana i després compensant-ho amb faltes que possiblement no ho eren. La tècnica a Navarro és per mirar-se-la a casa i sentir-se avergonyit! 
Si en una de les entrades anteriors demana a Ricky Rubio que s'espavilés, ahir va ser el Ricky que va brillar al Joventut i la primera temporada com a blaugrana. No només em refereixo a l'anotació, anotant 4 de 5 amb triples en moment claus del partit, sinó una bona direcció, una bona selecció de llançaments, pilotes recuperades, grans ajudes en defensa i bones entrades a cistella. Ahir junt amb Morris (molt fluix en el rebot) en moments puntuals i Lakovic van ser el millor dels culés, però també tinc una part negativa per ell, i és el desencert en llançaments de dos, tot i que penetra molt bé, tant les safates com els tirs de fora l'ampolla acaben sent pedres que no toquen ni aro.
Si controlem les facetes que fins feia uns mesos controlàvem, no ens fixem en els àrbitres i anem a mort a cada pilota demà guanyarem el quart partit.

Ànims Barça!

6 comentaris:

  1. Joder maxo!! no ho pots fer més curt!! m fot una mandra llegir-ho!! xo va...

    ResponElimina
  2. jajajaj se'm va anar la mà, lu de la crítica és lu meu!

    ResponElimina
  3. Interessant tot el que dius.
    Desde el meu punt de vista, Navarro si no pot rebre ni tira ni res de res, tindria que estar a la banqueta per diferents motius: que no es cansarà, i que altres jugadors podran aportar mes a l'equip.
    Si avui torna a haver un final d'infart (segurament) no crec que dema pugui estar viu jajaja.
    Salut!!

    ResponElimina
  4. avui s'ha de poder, prou errades. has posat 7 punts, només que 2 o 3 d'aquests 7 punts milloressin, ja es guanyaria. I si els superessin els 7 punts, guanyaríem de pallissa collons!

    ResponElimina
  5. Per cert, hauries/hauriem de crear un hashtag, per seguir el partit tots al twitter.
    #regalblog
    #bloggerbarça

    o jo que sé, però estaria bé

    ResponElimina