dissabte, 26 de març del 2011

El Regal se l'haurà de jugar a Grècia

El Regal Barça va perdre ahir el 2n partit per a la classificació per la Final 4 en un altre partit trepidant on el Barça va desaprofitar un avantatge de 16 punts a la primera part, tot això en una jornada que van perdre tots els equips locals, un fet extraordinari.

El conjunt blaugrana va sortir molt fort, defensant molt a sobre dels jugadors grecs, capturant el rebot defensiu i atacant amb cap. Aquesta gran defensa va fer deixar tant sols en en 10 punts al Panathinaikos al final del 1r quart. Quan semblava que podia reaccionar l'equip grec, el Barça va fer-li un parcial de 11-2 en els tres primers minuts que situava el conjunt blaugrana 16 punts a dalt amb el 28 a 12. Semblava que seria un partit molt més fàcil que el primer partit de l'eliminatòria, però com es sol dir, no es pot di blat fins que no hi és al sac i ben lligat.
S'arribava al descans amb el marcador de 38 a 28, però a partir de la 2na part tot es va enfonsar. Va aparèixer Diamantidis amb 3 triples consecutius que posaven a tant sols 4 punts al Panathinaikos davant un Regal que no va saber atacar una defensa molt agressiva. Pascual va prioritzar per un millor atac i no una gran defensa, posant Lakovic defensant al magnífic jugador grec amb la intenció de que en atac tenir bons llançadors des del perímetre. L'encert que van tenir els homes de Pascual a la primera part va desaparèixer i Sato va començar a calentar la mà.
El conjunt blaugrana no va saber jugar amb els nervis i es va descontrolar el seu joc, que se li va afegir un arbitratge molt discutible sense pitar cinc possibles faltes a lúltima jugada blaugrana al final del 3r quart, que va acabar amb una falta de Navarro i una tècnica al mateix jugador que va encendre els fums del palau. Dos tirs lliures de Diamanidis i un triple de Sato a lúltim segon posava l'equip grec a un punt a falta dels deu últims minuts (57-56).
La "pàjara" blaugrana va continuar en l'últim quart que amb un desorientat Ricky, amb una bona selecció de llançaments, però amb l'efectivitat nul·la de sempre, va ser substituït per Lakovic. El Barça s'estava fixant massa en els àrbitres i el conjunt d'Atenes va aprofitar-ho posant-se 8 punts per sobre a falta de tres minuts de partit. Aquí és on va sortit el coratge de l'equip blaugrana que amb un parcial de 7 a 0 es posava a 1 punt a falta de 15 segons pel final. S'havia de fer falta i se li va fer a un gran tirador de tirs lliures com és Diamantidis que sorprenenment va fallar el segon tir i li va donar la possibilitat capgirar el marcador als locals.
Jacka Lakovic, però va estar molt desencertat en llançar un triple quan encara faltaven 7 segons pel final del partit, el rebot llarg se'l va endur l'equip grec que va acabar el contraatac amb una esmaixada de Batiste. Marcador final: 71-75

Personalment, crec que l'última jugada del Regal s'hauria d'analitzar dins el vestidor blaugrana.
Primer: que no pot ser que un jugador amb l'experiència de Lakovic es llenci un triple final quan portava una sèrie negativa de llançaments i estant Navarro i Anderson en pista.
Segon: Si has de llençar el triple llença'l quan sigui el final del partit, ja que si l'hagués posat dins, el Panathinaikos hagués tingut 7 segons per anotar una cistella de dos punts.
Tercer: Els últims dos minuts blaugranes havien estat molt bons, amb una cistella de dos punts provocaven l'empat i la pròrroga que gràcies a la confiança d'aquests últims minuts crec que el Regal hagués pogut guanyar amb facilitat.

En conclusió, una baixada del nivell a l'inici del 3r quart va fer desaprofitar un desavantatge gran que no es pot desaprofitar en una fase final com és l'Eurolliga, i que per una encapritxada d'un jugador es deixi la possibilitat de guanyar un partit. El Barça ara haurà d'anar a Atenes, un camp complicadíssim, amb un ambient que s'espera que sigui infernal i amb la pressió que s'haurà de guanyar un partit mínim per provocar el cinquè partit.
Donc un vot de confiança a aquest equip, que després d'aquests últims anys se'l mereix, però com diu Xavi Pascual, espero que siguin valents allà