dimecres, 2 de març del 2011

L'herència Djedovic

Nihad i Nedim Djedovic són dos germans de procedència bòsnia que actualment formen part del FCBarcelona. L'any 2006 el club blaugrana s'interessava per Nihad, que em 16 anys era una estrella en potència a la Lliga Adriàtica amb el ASA Bosna Sarajevo. El novembre del 2007 rep una oferta per jugar amb el Barça i la possibilitat de traslladar la seva família a Barcelona. Amb ell també va venir el seu germà petit, Nedim, que amb 10 anys va començar a jugar als equips base del FCBarcelona.
El gener d'aquell mateix any Nihad començava a jugar a les categories inferiors del Barça, primer amb el juvenil, on destacava pel seu gran físic i ser un gran anotador i bon defensa. Nihad va portar al juvenil blaugrana a la final de la Nike Cup siguent màxim anotador del torneig. La temporada 2007/08 va jugar amb el WTC Almeda Park Cornellà debutant ja en dos partits al abans, AXA Barça. En dues temporades al Cornellà va ser la principal basa per aconseguir l'ascens de categoria a Leb Or. El nom de Djedovic començava a ressonar, però se li va posar molta pressió degut a les perles que estava trovant el DKV Joventut, noms com Ricky Rubio, Pere Tomás, Josep Franch, feien que el Barça intentés pujar abans de temps a aquest jugador, degut a la pressió d'el mateix jugador que demanava estar en lligues superiors. Aquest fet arribava en un temps en que el Barça tenia un gran equip i on no hi havia lloc per un altre escolta, però una lesió de Lubos Barton deixava lloc al jugador bosni, que no va deixar la disciplina del primer equip fins a final de temporada, on va acabar guanyant la lliga ACB.
Això va fer replantejar l'estratègia del club amb el jugador que la temporada 2009/10 el va cedir al Xacobeo Blue Sens, club ACB, on tindria minuts de sobres per completar el seu desenvolupament. L'entorn semblava idoni, un club acabat de pujar, amb jugadors molt joves, però la mateixa joventut de l'equip va fer que no es guanyessin molts de partits i es baixés de categoria a final d'any. Tot i tenir minuts a principi de temporada, el nivell mostrat pel jugador bosnià va anar baixant de manera progressiva i també els minuts de joc a mida que passaven els partits.
Al principi d'aquesta temporada, el club va buscar una sortida al nivell que busca del jugador, i aquesta possibilitat es va trobar a Roma, un equip que participa a l'Eurolliga. La temporada de Djedovic està sent bona, amb actuacions estel·lars per exemple contra l'Unicaja amb un 30 de valoració i una mitjana de 9,3 punts i 3 rebots per partit.
Tot i que la cessió és per dues temporades, el Regal Barça té la possibilitat de recuperar-lo a final de temporada, i tot fa pensar que serà així. El Barça és l'actual campió de l'Eurolliga i probablement el millor equip d'Europa actualment, però té un equip replet de veterans que alguns d'aquest deixaran la disciplina de l'equip blaugrana, tal és el cas de Gianluca Basile i possiblement Jaka Lakovic, deixant així llocs importants en les posicions exteriors de l'equip.
Nedim Djedovic és un jove jugador de 14 anys, i com deia el germà de Nihad. Tot i la seva edat,  ja és un portent físic, amb una altura de 1 m 95 cm. Promitja 14 puntos i 6 rebotes per partit  jugant en la posició d'aler. Possiblement és el jove amb millor projecció d'Espanya en la categoria infantil junt amb Jontahan Barreiro.  Té una gran mobilitat que li permet jugar tant dins la zona com en posicions exteriors.

Vaig tenir la possibilitat de veure'l a la MiniCopa ACB 11' a Madrid, i li vaig veure moltes possibilitats en un equip ple de bons jugadors que sols els falta convergir millor i jugar més en equip per ser el millor equip d'Espanya i continuar amb bona progressió.


1 comentari:

  1. Un gran blog de bàsquet en català. Molt content de llegir-te, si vols passa't a veure el meu blog, on parlem una mica de tots els esports incloent-hi el bàsquet.

    http://www.tenimunblog.com/

    ResponElimina